perjantai 9. joulukuuta 2011

Ei itkeä saa, ei meluta saa~

Kirjoittaja: Aron.


Pari viikkoa jouluun, aatelkaa! Minuu on alkanut hirveästi jännittämään jotenkin ihanasti tää joulunodotus, kun kadut on entistäkin enemmän täynnä kirkkaita valoja ja suuria koristeltuja katulamppuja ja kauppoja. Ihmisiä on ruuhkaksi asti edelleen liikkeellä, mutta ihan kuin havaitsisin silmillä että suurin osa näyttää tällä kertaa olevan tavallista raukeampi. Ehkä sellainen juttu on siihen syynä että ne on aloittaneet järjestelyt niin aikaisin, ja hoitavat homman kunnialla loppuun niin ettei vimosena iltana iske kauhea paniikki kun ruoat on tekemättä ja lahjoista vain puolet paketoitu.

En oo mikään jouluihminen henkeen ja vereen, mutta tältä joululta uskallan taas odottaa paljon. Viime joulun vietin osittain Izumin, osittain äidin luona ja tuntu että se oli paras joulu pitkiin aikoihin. Viimeiset kymmenen vuotta kun on tottunut syömään orpo-tai lastenkodissa haalentunutta riisipuuroa ilman mantelia ja sitä rataa, niin tuntu ihan taivaalta mupeltaa Houtouta (pyysin Iitua liittämään tohon sen reseptin, kun ette varmaan tajua siitä sanaakaan Japaniksi :D)

Mitään eeppisiä perinneruokii Japanis ei jouluna ole, ja silloin myös ihmiset käy ihan normaalisti töissä ja koulussa. Uusi vuosi on sit kovempi juhla, ja viime vuonna kun joulunajan vaan istuin Izumilla köllöttämässä maha pullollaan sen kanssa sohvalla tyytyväisenä kuin pieni porsas, niin uutena vuotena rynnittiin keskustaan ja Tokyo Towerille katsomaan kun taivaalle laskettiin varmaan satatuhatta miljoonaa ilmapalloa :o (meil ei saa ampuu ilotulitteita, ja ne on muutenkin sitä paitsi ihan tyhmiä kun ovat nii kauhean meluisia) Keskustassa oli kanssa jonkinlainen paraati, ja siellä poikettiin ihmettelemässä. Tänä vuonna on varmaan samat sävelet.

Minusta kuitenki on hieno jutu etä vaikka Japanissa ei joulu ole mitenkään eeppinen tai kauhean upea ja mahtava kerran vuodessa-elämys, niin silloin saa antaa lahjoja! <3 En ole vielä laittanut Joulupukille listaa hups. Iitu muuten kertoi että sen koulututut oli joillain messuilla Suomessa väsänneet maailmanennätyskirjeen joulupukille, jolle tuli mittaa yli 600 metriä! Ilmeisesti joku muukin siihen ukkeliin vielä uskoo (:

Mä toivon jouluksi oikeastaan vaan lunta, hiljaisuutta ja hyvää seuraa. Toisin sanoen oon varmaan liian laiska liikkumaan minnekään ja rakastan Izumin kainalossa olemista ellen ala sitä jossain väliä risomaan :'D.. Luistelemassa kävisin jos osaisin, mut vähintään poikkean ulkona kattomassa lisää jouluvaloja ja tekemässä lumienkeleitä. Loppuun pakko laittaa vielä yksi ärsyttävän usein soitettu renkutus ja toinen vähän rauhallisempi joululaulu. Toivottavasti muutkin oottaa joulua edes pikkaisen, kun ei siihen enää kauaa ole. Pääsee ainakin pois koulusta hetkeksi ellei asu Japanissa 8D



Ne on ne japanilaiset miehet niin kauniita.



Heipaheipa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti