keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Hiekantunne varpaanväleissä

Kirjoittaja: Aron.

Yksi sana: KESÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!! Ja sen kunniaksi muutama nätyskä kesäinen kuva.






(Kuvat: japanlove.tumblr.com)

Ja jottei koko blogaus menisi kuvahommiksi, kerron väliin parit kuulumisetkin. Tosiaankin kesä on reippaasti saapunut, ja se on muassaan tuonut erilaiset kesäfestivaalit, auringon, voimistuneen halukkuuden elää ja nähdä enemmän kavereita. Kesä on vuodenajoista mun suosikkini, huolimatta siitä että mä palan helposti auringossa ja saan päänsäryn jos lähden edes lähikaupassa poikkeamaan ilman minkäänlaista hattua.

Oon aina kesän kynnyksellä tavallisesti kerännyt kaveripiirin kesken listaa aineksista, mistä koostuu onnellinen ja ikimuistoinen kesä. Tein samaa myös tänä vuonna, ja listasta tuli aika... rönsyilevä. Aina kuitenkin kesää joutuu odottelemaan sen noin seitsemän kuukautta vuodessa (edellisen kesän lopusta sen seuraavan alkuun), eikä noina harmaampina tai pimeinä kuukausina aina välttämättä jaksa aina ajatella vain että onpas ulkona hurjan kaunista kun tuulee, koirat kakkaa vesilammikoiden juurille ja etanat mongertaa katuojissa pieninä ja suloisina.



Tää ikimuistoisen kesän muistilista on yleensä myös auttanut luomaan sen täydellisen kesän, joten ei tällainen muistio ole mitenkää täydellisen turha. Kuka nyt jaksais odotella kesää vain nähdäkseen sen lipuvan hiljalleen ohitse? Minun mielestä jokaisesta päivästä pitäis tehdä varsinkin kesäaikaan tosi merkityksellinen, ja painaa ne kaikki onnelliset hetket muistiin että niitä voi sit taas syksyn ja talven hämärinä hetkinä haikeena muistella. Mutta, pidemmittä puheitta listan pariin:

PARHAAN KESÄN NIKSILISTA, KOONNUT ARON (avustajina Sasu, Haruka, Taiyoo, Fuda, Koishi, Sakaki, Shizu, Izumi ja Eiji)

1. Ripaus vesisadetta. Vesisateella luovuus asetetaan koetukselle, ja silloin saattaa älytä miten paljon erilaisia asioita voi tehdä muutamalla kynällä sekä runsaalla määrällä paperia, jne.

2. Useita vuorokausia auringonpaisteisia uimarantoja. Muista aurinkorasva sekä uimavarusteet ja kahjoimmat kaverisi, mansikkamehua ja itsetehtyjä leivoksia unohtamatta. Löydä kauniimpia näkinkenkiä kuin missään muualla.


3. Kourallinen perhostenjahtaamista. Muista kamera ja perhoshaavi.

4. Älä säästele naurua. Naura niin paljon että äänihuulet kuivuvat, kurkku käheytyy, vatsalihakset menevät täysin sikkaralle ja pissat melkein valuu housuun. Muista jälkihoito.



5. Fiilistele. Osta matkaradio ja raahaa musiikkia ja ääntä kaikkialle mukanasi. Hanki vitsikirja, kehitä inside-läppää entistäkin typerämmäksi ja unohda kerrankin olla vakava ja pelätä sitä että joku saattaa katsoa törppäilyjäsi kulmat kurtullaan. Paitsi jos se on poliisi tai vanhempasi..!

6. Elä enemmän. Älä jää sisälle ellet ole kesäflunssassa, krapulassa tai liian kiireinen töiden kanssa. Muista että et välttämättä ensi kesänä saa yhtä loistavia säitä olla rannalla tai syömässä jäätelöä. Aina on olemassa myös pelko että erkanet kavereistasi, jos et tarpeeksi tarmokkaasti pidä näistä kiinni.


7. Tee spontaani eväsretki tai loikkaa ratikkaan, junaan tai bussiin hetken mielijohteesta. Mieleltään vilkkaammat ja nopeasti asioista innostuvat ihmiset ovat parhaita. Vältä kuitenkin liftaamista, koskaan ei tiedä mitä hämäräheikkejä maailmalla liikkuu. Pidä maailma avoinna, mutta älä ajattele että kaikkea tarvitsee elää yhden kesän aikana.

8. Hanki riippukeinu, hautaudu sen pohjalle jääteelasillisen ja perunalastupussin kanssa. Muista runokirja. Parhainta on jos pääset erkanemaan todellisesta maailmasta, sukellat "pinnan alle".



9. Valvo koko yö, vietä se ulkona tai sisällä mutta pidä huolta siitä että valvot sen jonkun kanssa. Muistakaa kertoa mahdollisimman huonoja kummitustarinoita ja varmistaa etteivät hyttyset pääse kiusaamaan (=hyttysmyrkky ja tarpeeksi vaatteita!)

10. Vältä verkkareita, tummia vaatteita, liikoja vaatekerroksia, nahkaa, pitsiä, villaa sekä kaikkia muita puristavia tai ahdistavia materiaaleja. Kukaan meistä ei kuitenkaan suosittele ihan alasti kulkemista.

Tämä lista on koottu noin 50 eri hölmöstä ajatuksesta, joista loogisimmat kehtasin jakaa. Varmastikin hupsummankin version voisi täällä julkaista, mutta harkitsen sitä vielä muutamaan otteeseen. Kaverit ja muut, kiitos ihan valtavasti avustamisesta! Toivon mukaan ootte mun kanssa toteuttamassa tän listan viisaita ja vähemmän-viisaita ideoita tänä mainiona kesänä 2012. Loppuun vielä pakollinen musiikkinäyte, joka niin jää soimaan teidän päähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti